Κατασκευή διάβασης πεζών επί της οδού Λαγκαδά

Κατασκευή διάβασης πεζών επί της οδού Λαγκαδά

Αρ. Πρωτ . 2411/25.07.08

Προς Υπουργούς:
- Μεταφορών & Επικοινωνιών
- ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο βρίσκονται καθημερινά οι κάτοικοι των περιοχών της Νικόπολης και των Ανθοκήπων Ευκαρπίας, καθώς οι πεζοί είναι αδύνατο να διασχίσουν την οδό Λαγκαδά στο ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.
Η οδός Λαγκαδά είναι ένας από τους πιο επιβαρημένους κυκλοφοριακά δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής. Στο ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης βρίσκονται σχολικά κτίρια, γεγονός που σημαίνει ότι οι μαθητές προκειμένου να προσεγγίσουν το σχολείο τους αναγκάζονται να διασχίσουν έναν κεντρικό δρόμο χωρίς καμία προφύλαξη, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε φανάρι, αλλά ούτε και διάβαση πεζών. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μόνο τον τελευταίο μήνα τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε δυστυχήματα που συνέβησαν στην περιοχή.
Η κατασκευή υπέργειας ή υπόγειας διάβασης πεζών, αλλά και η τοποθέτηση φαναριού στην περιοχή για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων αποτελούν ζήτημα ζωτικής σημασίας, ενώ η αναγκαιότητά τους έχει υπογραμμισθεί και σε προηγούμενη σχετική κατατεθείσα ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς με θέμα «Καθυστερήσεις στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής του Νομού Θεσσαλονίκης».

Μετά από τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Γιατί ενώ η κατασκευή διάβασης πεζών και η τοποθέτηση φαναριού στην οδό Λαγκαδά κοντά στα σχολεία, αποτελεί πάγιο αίτημα ετών των κατοίκων της περιοχής, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και θρηνούμε συνεχώς θύματα;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να περιοριστεί η επικινδυνότητα της οδού Λαγκαδά στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρουπόλεως και να μειωθούν τα ατυχήματα; Απαντήσεις Υπουργείων